Afsluiting Rijnsburgerweg in beide richtingen

Afsluiting Rijsburgerwerg

21 october t/m 17 november 2024

Afsluiting Rijnsburgerweg in beide richtingen
De aannemer brengt op bovengenoemde kruising van de Rijnsburgerweg een nieuwe rioolleiding aan. Dit riool loopt vanaf de Nachtegaallaan tot in de Warmonderweg. De nieuwe leiding zorgt voor de aansluiting van het riool uit de Raadsherenbuurt op het nieuwe rioolgemaal. Daardoor ontstaat er een goede verbinding tussen het rioolstelsel van de Vogelwijk en dat van de Raadsherenbuurt.
Tijdens de werkzaamheden gaat de Rijnsburgerweg in beide richtingen dicht.

Omleidingen voor autoverkeer
De rijbaan Warmonderweg vanuit Oegstgeest richting de Leidsestraatweg blijft open. De Rijnsburgerweg in de richting Leiden in en Leiden uit wordt afgesloten. Autoverkeer rijdt om via de Endegeesterstraatweg – Wassenaarseweg of via de Hofdijck – Oegstgeesterweg. Borden geven de omleidingsroute aan tijdens de werkzaamheden. U kunt alle verkeersinformatie vinden op https://melvin.ndw.nu/public. Gebruik hiervoor de zoekterm ‘Rijnsburgerweg’ en de datum 21-10-2024.
Fietsverkeer ook omgeleid
Fietsers kunnen ter hoogte van de kruising ook niet over de Rijnsburgerweg rijden, zij worden omgeleid via de Nachtegaallaan, Merelstraat en Lijsterstraat. Daarna kunnen zij hun weg vervolgen over het fietspad van de Rijnsburgerweg.
Fietsers Leiden uit worden omgeleid via de Johan de Wittstraat, Van Oldenbarneveltstraat en de Warmonderweg.
Busverkeer Arriva (Leiden)
Buslijnen 20, 21 en 50 rijden tijdens de werkzaamheden een andere route. Lijn 20 en 21 gaan bij de Willibrordrotonde in Oegstgeest rechtsaf en rijden de Rhijngeesterstraatweg, Endegeesterstraatweg en Wassenaarseweg af tot aan de Posthofrotonde en omgekeerd.
Buslijn 50 slaat op de Laan van Oud Poelgeest linksaf de Hofdijck op en rijdt verder via de
Oegstgeesterweg, Schipholweg, Dellaertweg, Rijnsburgerweg, Bargelaan en omgekeerd.
Tijdens de afsluiting is deze informatie ook te vinden op www.arriva.nl/omleidingen.
Meer informatie
Heeft u vragen neem dan contact op met Tamara Weber, omgevingsmanager van de gemeente Leiden. Dit kan via vogelwijk@leiden.nl of via telefoonnummer 14071.


Met vriendelijke groet,
Projectteam
Duurzame wijkvernieuwing Vogelwijk Leiden

Scroll naar boven