NieuwsSb

Gratis Babybomen

Gratis bomenzaailingen op te halen bij Speeltuin de Vogelenwijk

Sinds kort kent onze Vogelwijk een eigen bomenparkeerplaats. Een bomenparkeerplaats is een plek waar bewoners boomzaailingen kunnen brengen uit eigen tuin en gratis babybomen kunnen afhalen voor balkon, buurttuin of eigen tuin. De Bomenparkeerplaats staat in speeltuin de Vogelenwijk. Je ziet hem gelijk zodra je binnenkomt lopen aan de zijkant van het clubgebouw. Deze bomenparkeerplaats is neergezet door het van origine Rotterdamse initiatief Cooldowncity. Cooldowncity heeft als missie om  iedere bewoner van Rotterdam de kans geven kosteloos bomen te planten in hun directe omgeving om zo de hittestress aan te pakken en de biodiversiteit in hun omgeving te verbeteren. Cooldowncity biedt de stad een groen deel economisch concept waar iedereen aan kan meedoen. Of je nu in een flat of villa woont of volkstuin geniet.

Een van de vrijwilligers van de Cooldowncity woont in de Vogelwijk en heeft daarom in samenwerking met de speeltuin de eerste bomenparkeerplaats van Leiden mogelijk gemaakt. Op een bomenparkeerplaats kun je boom zaailingen en babybomen tot maximaal 1,5 meter hoog brengen. Wij halen ze weer op en verzorgen ze tot ze door ons weer worden uitgedeeld op deze of andere  bomenparkeerplaatsen. Ook kun je op een bomenparkeerplaats een gratis babyboom ophalen. Nu zijn er bijvoorbeeld Walnoten, Tamme Kastanjes en Paarden Kastanjes beschikbaar maar er staat altijd wel iets om mee te nemen. Help onze wijk nog groener te maken en kom snel een kijkje nemen en haal of breng een boom!!! Heb je vragen of suggesties: Mail naar  mail@cooldowncity.com

Babybomen
De initiatief nemer Ronald met zijn dochter Elle bij de bomenparkeerplaats in de speeltuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *